Ontstoppingsbedrijf Haarlem

24/7 BESCHIKBAAR

100% TEVREDENHEID GARANTIE

ACTIEF IN HEEL NEDERLAND

GECERTIFICEERD ERVAREN PERSONEEL

Riool ontstoppen Haarlem
Loodgieter Haarlem
Rioolontstoppen Haarlem
Ontstoppen Haarlem
Sanibroyeur ontstoppen Haarlem

24/7 spoeddienst Sanibroyeur ontstoppen Haarlem

Gootsteen ontstoppen Haarlem

Afvoer Verstopt Ontstoppen?

Het kan zeer vervelend zijn wanneer je afvoer verstopt raakt. Het water stroomt niet meer weg en er ontstaat een onaangename geur in huis. Gelukkig zijn er verschillende methoden om dit probleem op te lossen. In dit artikel bespreken we hoe je zelf je gootsteen kunt ontstoppen, wat je kunt doen bij een hardnekkige verstopping en wanneer het tijd is om een professional in te schakelen.

Riool Ontstoppen Haarlem

Wanneer de afvoer van je gootsteen of toilet verstopt is, kan dit wijzen op een probleem in het riool. In Haarlem zijn er verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontstoppen van riolen. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen bij een verstopte riool, omdat het probleem anders alleen maar groter kan worden en zelfs kan leiden tot waterschade.

Wat te doen bij hardnekkige verstopping afvoer

Bij een hardnekkige verstopping kan het nodig zijn om meerdere methoden te proberen voordat het probleem opgelost is. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

  1. Controleer de sifon: Dit is de eerste plek waar vuil en resten zich ophopen. Schroef de sifon los en maak deze goed schoon.
  2. Gebruik een plopper: Plaats de plopper over de afvoer en duw krachtig op en neer. Dit kan helpen om de verstopping los te maken.
  3. Zuiveringszout en azijn: Giet een kopje zuiveringszout in de afvoer, gevolgd door een kopje azijn. Laat dit een paar uur inwerken en spoel vervolgens met heet water.

Oorzaak gootsteen verstopping

Een verstopte gootsteen kan verschillende oorzaken hebben. Vaak komt het door:

  • Opgehoopt vet: Vet dat in de gootsteen wordt gegoten, kan stollen en aan de binnenkant van de leidingen blijven kleven.
  • Etensresten: Kleine stukjes voedsel kunnen in de afvoer terechtkomen en een blokkade vormen.
  • Zeepresten: Zeep kan zich ophopen en een harde laag vormen in de leidingen.

Gootsteen ontstoppen met een plopper

Een van de eenvoudigste en meest gebruikte methoden om een gootsteen te ontstoppen is met een plopper. Zo gebruik je een plopper:

  1. Vul de gootsteen gedeeltelijk met water.
  2. Plaats de plopper over de afvoer zodat deze volledig bedekt is.
  3. Druk de plopper stevig naar beneden en trek hem weer omhoog zonder hem helemaal los te laten.
  4. Herhaal dit meerdere keren totdat het water begint weg te stromen.

Gootsteen ontstoppen met zuiveringszout en azijn

Zuiveringszout en azijn zijn natuurlijke ontstopmiddelen die je in de meeste huishoudens kunt vinden. Ze zijn effectief en milieuvriendelijk. Volg deze stappen:

  1. Giet een kopje zuiveringszout in de afvoer.
  2. Voeg onmiddellijk een kopje azijn toe. Het mengsel zal gaan bruisen en borrelen.
  3. Laat het mengsel enkele uren of zelfs een hele nacht inwerken.
  4. Spoel de afvoer door met kokend water.

Afvoer ontstoppen door professionals

Als bovenstaande methoden niet werken, is het tijd om een professional in te schakelen. In Haarlem zijn er diverse ontstoppingsdiensten die je kunt bellen. Deze professionals hebben speciale apparatuur, zoals een ontstoppingsveer of een hogedrukreiniger, om de verstopping snel en effectief te verhelpen.

Professionals kunnen ook een camera-inspectie uitvoeren om te zien wat de oorzaak van de verstopping is en waar deze zich precies bevindt. Dit kan vooral nuttig zijn als je te maken hebt met terugkerende verstoppingen.

Het ontstoppen van een gootsteen kan vaak zelf worden gedaan met een paar eenvoudige hulpmiddelen zoals een plopper of een mengsel van zuiveringszout en azijn. Als deze methoden niet werken, is het raadzaam om een professional in te schakelen om verdere schade te voorkomen. In Haarlem zijn er genoeg ervaren ontstoppingsdiensten die je snel van je probleem kunnen verlossen. Zorg ervoor dat je altijd goed onderhoud pleegt aan je afvoeren om toekomstige verstoppingen te voorkomen.